Landhuis met gastenverblijf in Doornspijk

architect

Dit landhuis met gastenverblijf is geheel in samenspraak met de opdrachtgevers ontworpen en compleet door HZbouwadvies uitgewerkt.

De met riet gedekte woning heeft door de toevoeging van de dwarskap met wolfseinde een prominent entree. Deze ingreep zorgt voor daglichttoetreding op de verdieping.
De achterzijde is zo ontworpen dat er een binnenplaats ontstaat. In de binnenplaats is een zwembad en een serre gecreëerd.

De woning telt vijf verschillende vloerniveaus, die met vides en betonnen trappen aan elkaar gekoppeld worden

Aan de linkerzijde van de voorgevel bevindt zich de lounge op de splitlevel-verdieping. Deze ruimte heeft grote raampartijen met luiken in de voorgevel voor een vriendelijk en landelijk karakter.

Ter plaatse van de keuken in het souterrain is de tuin verlaagd en een terras gecreëerd, in de linker zijgevel geeft een schuifpui toegang tot dit terras.

Het bijgebouw; de dubbele garage, berging en een riante atelierruimte ligt ruim terug uit de voorgevel. De goothoogte van het bijgebouw ligt lager en is daarmee ondergeschikt aan het hoofdvolume van de woning.

Momenteel wordt de woning gebouwd.