Blog

Hiernaast staan een aantal bloglinks over bouwadvies, architect, zelfbouw, omgevingsvergunning, etc. Deze artikelen geven u meer inzicht wat HZbouwadvies voor u kan betekenen

Zelfbouw | Bouwplannen? geheel of gedeeltelijk Zelfbouw. Het kan!

Heeft u plannen om een woning te gaan bouwen of wilt u uw huidige woning grondig gaan verbouwen dan wel uitbreiden? Met zelfbouw kiest u in alle gevallen voor ùw manier van bouwen. U bepaalt hoe uw woning eruit komt te zien, hoeveel hulp u nodig heeft, het kleur- en materiaalgebruik, de vormgeving en de aannemer(s) waarmee u uw bouwplannen wilt gaan uitvoeren.

Er zijn twee vormen van zelfbouw: individueel zelf bouwen of samen bouwen in een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Bij een CPO vormt u samen met uw toekomstige buren een bouwgroep. De voordelen van individueel en een CPO zijn de uiteindelijke goedkopere bouw- en oprichtingskosten van uw woning. Bovenstaand proces kunt u uiteraard zelf doorlopen, maar u kunt u ook deels of geheel door ons laten begeleiden.

Kortom: u bepaalt welke hulp u van ons nodig heeft om uw droomhuis werkelijkheid te laten worden!

Omgevingsvergunning

Gaat u bouwen of verbouwen? Dan heeft u in veel gevallen een omgevingsvergunning voor bouwen (in de volksmond ook bekend als bouwvergunning) nodig.

Voor uw vergunning wordt aangevraagd moeten uw plannen dus uitgebreid worden getoetst aan het bestemmingsplan, de welstandeisen en de gemeentelijke bouwverordening.

Allemaal zaken waar u waarschijnlijk niet dagelijks mee te maken heeft. En daarom is de deskundige begeleiding van een onafhankelijk bouwadviseur van groot belang!

HZbouwadvies staat u graag bij!

Bouw- of verbouwplannen?

U heeft de knoop doorgehakt: u gaat bouwen of verbouwen. Maar waar nu te beginnen? Bij HZbouwadvies helpen wij u van de eerste ideeën tot de uiteindelijke oplevering.

Bekijk de gehele tekst met projectvoorbeelden.

Bouwbegeleider nodig voor uw (ver)bouwplannen?

U gaat bouwen of verbouwen. De plannen zijn klaar en de vergunningen geregeld. Maar dan? Wie helpt u met het uitwerken van het bestek, met de aannemerselectie, de planning? En wie behartigt vervolgens uw belangen tijdens het bouwproces? HZbouwadvies biedt uitkomst!

Hzbouwadvies is een ervaren en onafhankelijk bouwadviesbedrijf. Deskundige bouwbegeleiding door pro-actief handelen: daar stáán we voor.

Bouwdeskundige nodig voor uw (ver)bouwplannen?

Bij een bouw- of verbouwproject komt veel kijken. Planning, materialen, kosten, vergunningen. En dan hebben we het nog niet eens over de bouwkwaliteit. Bouwdeskundige hulp is –wilt u niet voor onaangename verrassingen komen te staan– onmisbaar! HZbouwadvies is een ervaren en onafhankelijk bouwadviesbedrijf. Wij begeleiden u van de eerste ideeën, via de schetsen, vergunningen, de planning en de bouwfase naar de oplevering.

Dit betekent onder andere dat wij nauwgezet toezicht houden op het bouwproces. Worden de afgesproken materialen toegepast? Is de bouwkwaliteit op peil? En wordt het tijdsschema goed gevolgd? Allemaal zaken waar wij met een deskundig en kritisch oog naar kijken. Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en vertegenwoordigen wij u in de contacten met de verschillende bouwpartijen.