Gevel en kapwijziging in Maurik

Bij dit plan heeft de opdrachtgever een aantal wensen, die door ons bureau worden vormgegeven en gerealiseerd.

De wensen zijn: het vervangen van de gedateerde en ongeïsoleerde kap, betere isolatiewaarde, meer licht op de eerste verdieping en een extra kamer; ook moet het pand meer uitstraling krijgen. Omdat de complete kap moet worden vervangen (in verband met groot onderhoud) is ervoor gekozen om de mansardekap een steilere dakhelling mee te geven. Zo ontstaat er op de tweede verdieping een volwaardige ruimte. Op de eerste verdieping wordt meer licht toegevoegd door het aanbrengen van kozijnopeningen in het dakvlak; deze dakkapellen zijn één geheel met het dak van de tweede verdieping.

De belangrijkste uiterlijke wijzigingen van het pand zijn de verandering van dakhoogte en dakhelling, de kleur van de gevel, het vergroten van de bakgoten en het uitvoeren van een goede en onderhoudsvriendelijke detaillering.

Het pand verfraait het straatbeeld; ook zorgen de wijzigingen voor een veel statiger en krachtiger karakter van het woonhuis. De kwaliteit en de uitstraling van het pand zijn dan ook zeer belangrijke kenmerken van het ontwerp.